onsdag, december 30, 2009

Music, words, thoughts...

...and through the past last does dance.....

Travelling light


Så overkligt snart börjar stora resan. På lördag kväll trampar mina klövar omkring på indisk mark!

Sista arbetsdagen idag bland malmös gamla, fina. Deras otroliga historier, ofta helt bisarra, men ändå äkta på något vis, deras egen upplevelse. Gamla själar i en ny värld. Inte konstigt att det krockar.

I mitt eget töcken av förväntan har jag trivts utmärkt bland både de gamla, för mig själv på långa havspromenader och bland de vanliga, vännerna, de bästa!

Så snart är det dags. Jag röjer och städar undan och förbereder plats för alla nya intryck. En del har redan börjat fyllas på. Hej-då-intrycken, uttrycken, sista blicken och orden, hej-då-kramar. Ja det är bara fem veckor, men jag är inte van vid sånt här!


Dagens låt: "Travelling light" - Tindersticks

fredag, december 25, 2009

Juldagsjobb

Inte mig emot, men lite märkligt är det väl. Att västra innerstaden ska spara miljoner. Och samtidigt ha anställda som snörper med munnen (jag hatar folk som snörper med munnen!!!). Som idag, juldagen, då man som vikarie bland dessa ordinarie anställda snörpande tanter får sitta och glo i en timme på morgonen medan snörpande munnar försöker samordna sig, dvs komma överens om vilka gamlingar de inte orkar gå till just idag så att inte vikarien blir helt utan jobb för det hade ju sett konstigt ut. Åååååh de är så oeffektiva, ååååååh de är så.... ÅÅÅH. Att ha mig sittande där i 4 timmar med bästa ob-ersättning utan någonting att göra. Men allt ordnade sig, jag fick äran att förgylla frukoststunden för tre tanter och farbröder, så allt som allt jobbade jag ändå 1,5 h idag. En timme i massagestolen och sen gick jag hem, tre kvart för tidigt. Så såg min arbetsdag ut. Så såg nog inte chefen att det skulle bli när hon beviljande de ordinarie snörparna att ta in extrapersonal på juldagen.

Sånt där blir faktiskt ingen glad av, inte ens jag, som väl bara borde tacka och ta emot en soft dag med lättförtjänta pengar. Jag ska starta en egen hemtjänst en dag. Kanske ett eget samhälle när man ändå håller på liksom...

tisdag, december 22, 2009

Sagan om servereturen

Först se den färdas genom luften, rakt uppåt, vertikal riktning, mot solen, månen, stjärnorna eller bara taket. För den kommer inte så långt ändå innan den vänder neråt igen. Vit är den. Men jag tittar inte på den, inte direkt rakt på den utan nöjer mig med att veta att det är ju exakt sådär det går till varenda gång. Jag behöver inte se, jag vet, been there, done that. Inte förrän den under mikrodelen av en sekund nuddat vid den röda eller svarta ytan av gummi och återigen ändrar riktning till att vara på väg rakt mot mig fäster jag blicken på den. Den är fortfarande vit, förmodligen med en liten svans efter sig med tanke på farten den färdas i. Hur snabbt vet jag inte. Om jag är rädd? Jo ibland. När jag ser den tjonga rakt ner i bordet där på andra sidan. Poff, Aj, SHIT, måste ju den lilla vita tänka, och av chocken börjar den ibland snurra fort fort åt kanske helt andra hållet, fram och tillbaks, runt runt i en hiskelig fart rakt mot mig. Lite rädd ja. Mycket förväntansfull. Ett rus av lycka när jag inser möjligheterna som finns där framför mig, på väg mot mig, snart här! Iiiiiiiiiiiiiihh...!!!

måndag, december 21, 2009

Today it was a new day

Första dagen i livet efter 24. Sista punkten på sista tentan på utbildningen. Första kallbadet bland isflak och nakna snöänglar. Dagen-efter-födelsedagstårta med kära sys. Och mycket mer än så behövs absolut inte för en alldeles strålande bra dag!

söndag, december 20, 2009

lördag, december 19, 2009

00-talet-listan

Här kommer då listan med 00-talets 100 bästa låtar som blev 00-talets 99 bästa låtar med några från -99 också som nu till slut än en gång ändrades och blev:
00-talets 50 bästa låtar!

Nobody 'cept You 16 Horsepower

No Ones Gonna Love You Band of horses

Story And Pictures Woven Hand

As I Sat Sadly By Her Side Nick Cave And The Bad Seeds

Town Full Of Dogs Naked Lunch

Going Home Sophie Zelmani

Rocket Brothers Kashmir

Dr. Strangeluv Blonde Redhead

Let It Die Feist

First Day of My Life Bright Eyes

Sad Eyes Josh Rouse

Can't Stop Laughing Almqvist, Andi & The Employees

Majesty Madrugada

Intervention The Arcade Fire

Cherry Blossom Girl Air

Flightless Bird, American Mouth Iron and Wine

Red Rabbits The Shins

Would I play with my band? Jenny Wilson

Sometimes It Hurts Tindersticks

Allt På Ett Kort bob hund

Untitled 4 Sigur Rós

Holes Mercury Rev

Lift Me (feat. Ane Brun) Madrugada

Agnes, Queen Of Sorrow Bonnie "Prince" Billy

Poet And A Spaceman Ali Whitton

John Wayne Gacy Jr Sufjan Stevens

Pills The Perishers

Spare-Ohs Andrew Bird

Crazy Love Marianne Faithfull

Mother Rose Patti Smith

What Else Is There? (ft. Karin Dreijer) Röyksopp

Time to Pretend MGMT

Hope There's Someone Antony And The Johnsons

Roscoe Midlake

Lightning Strikes Twice Saint Etienne

all in good time tiger lou

Mainstreaming Kaada

Ain't It Strange Dr. Dog

When I Grow Up Fever Ray

Jessica Adam Green

Geraldine Glasvegas

Down Boy Yeah Yeah Yeahs

Fix You Coldplay

Blush The Raveonettes

Narcoleptic Placebo

JCB Nizlopi

Foolish Games Jewel

Rally Of Love 22 Pistepirkko

Leaves In The River Sea Wolf

Society Eddie Vedder


onsdag, december 16, 2009

This day today

Det är onsdag, Den onsdagen. Den 16:e december. Den då han åkte bort. Den då ikaialisa fick ta en öl, en till och en till, tillsammans, äntligen! Den då snön färgade allting vitt för första gången för denna vintern. Den som är denna en liten stund till. Den då jag SÅ saknar den som man kan bada med i timmar, i kallt och varmt, den som ger frukost på sängen, Den som vet just precis hur denna blir glad, lycklig och full av liv.