måndag, juni 25, 2007

Backwards into the future

Midsommarhelgen som innehöll det mesta, åtminstone mycket.
Midsommarafton, utan större festplaner. Smet från jobbet vid lunch och lurade till mig tid för att träffa P igen. Längesen. Sen sist, hör och häpna! Som då, fast ändå inte, såklart. Bättre. Keith Richards satt kvar på väggarna, sängen var lika stor, men inte som då. Rödvin, röda bär och svart historia som kom fram. Älskar att lyssna och finnas. Fick tusentals mp3 och en bärbar cd-spelare från stenåldern men värd minst guld, iallafall musiken där i. Skyndar hem för att hämtas upp av mamma och pappa som kör oss till Furuboda.


God mat och osannolik klockdramatik. Ensam sen promenad i vattenbrynet och fulla nakna nattbadare. Nostalgi från pappas godnattpuss på kinden och mammas långa tjocka hår genom mina fingrar. Sentimentalitet som alltid på högtider, årets milstolpar då man stannar upp och tänker tillbaks och än mer förundras över nuet. Känner midnatten, ser att det inte är svart utan blå himmel bakom tallen och hör Dire Straits Romeo And Juliet och Springsteens River.

Where you can fall for chains of silver you can fall for chains of gold
You can fall for pretty strangers and the promises they hold

Now those memories come back to haunt me
they haunt me like a curse
Is a dream a lie if it don't come true

Or is it something worse
that sends me down to the river
though I know the river is dry

That sends me down to the river tonight

Down to the river

my baby and I

Oh down to the river we ride


Kärlek!!! Till musiken och natten och njuta av ett ögonblick, där och då. Solen på väg upp medan jag somnar. Drömmer om fula fiskar som inte är så farliga som de verkar, snarare uttråkande.


Midsommardagen. Mycket tid för ro och eftertanke i Furuboda, älskar att vara där. Sitter på altanen, ser djur och tänker på dom och på annat. Kalle Koltrast, Kalle Kanin och Calle Fin.
Rådjur på ängen, rävlik i diket. Tänker att man alltid är liten när man färdas i bil och följer landskapet utanför genom fönsterrutan.
Sen Mirnas födelsedagsbjudning i lilla stugan mitt på vackra Österlen. Ler åt Poppes öron som fladdrar långt bort nånstans mitt i de meterhöga växtligheterna på fältet.

Tar tåget från en liten ort någonstans mellan Simrishamn och Ystad. Hjälper två engelska turister att låta ödet föra dom antingen hit eller dit. Musiken i öronen igen, och snart i Malmö. Rykten om att Rickard stryker en mintgrön Edberg-overall, och SÅ kul att spela tennis igen. I kvällssolen i min stad!

Söndag. Natten höll mig vaken med tårar och tvivel. Men beslut är bra och behövdes. Vaknade långt in på söndagen. United-söndagen.

Måndag, och mötte inte någon på vägen till jobbet, hihi.. Leka är kul, men på riktigt kräver allvar, och jag längtar ju dit. Bra dag på Gyllebo, nya bekantskaper i personalen. Ut på stan. Återupptäcker skivesset och träffar Joss på möllan. 12 vinlyplattor, 1 mascara och 50cl öl rikare. Och miljoner nya önskningar om att det ska bli bra Joss.

Det var dagarna som gått. NU hemma. Ledig imorgon, och natten nu snart bara min. Laurie Anderson snurrar i spelaren...

They hear a voice it says: Good evening This is Captain Midnight speaking And I've got a song for you Goes somethin like this: Starlight Starbright We're gonna hang some new stars in the heavens tonight. They're gonna circle by day They're gonna fly by night We're goin sky high. So good night ladies And good night gentlemen Keep those cards and letters coming And please don't

Inga kommentarer: